Alain Alders, Kyonne Leyser en Melanie Buiteman nieuw in bestuur Bocuse d’Or Nederland

2 april 2021

Het bestuur van Bocuse d’Or heeft sinds maart 2021 drie nieuwe bestuursleden: SVH Meesterkok Alain Alders, culinaire communicatievrouw Kyonne Leyser en schatbewaarder Melanie Buiteman. Chef Alain Alders is als nieuw bestuurslid onder meer verantwoordelijk voor partnerships. Kyonne Leyser neemt de marketing en communicatie voor haar rekening. Melanie Buiteman gaat het penningmeesterschap voor haar rekening nemen.

Alain Alders werkte vele jaren op sterrenniveau bij Landgoed Duin & Kruidberg. Hij is al langer actief als gastchef, keynote spreker en consultant voor gastronomische concepten en voedselproducenten wereldwijd. Later dit jaar opent hij zijn eigen restaurant in een voormalige schuur bij museum Broekerveiling in Broek op Langedijk. Samen met mede-bestuurslid en SVH Meesterkok Marcel de Leeuw zal Alain Alders zich vooral richten op partnerships.

Kyonne Leyser heeft jarenlange ervaring in PR, marketing en communicatie met de focus op de gastvrijheidsbranche. Met haar expertise zal ze de communicatie van Bocuse d’Or naar een hoger plan tillen.

Melanie Buiteman is al meerdere jaren op de achtergrond betrokken bij Bocuse d’Or en met haar financiële skills gaat zij ervoor zorgen dat de organisatie nog gezonder gaat worden om de ambities die we hebben te kunnen realiseren.

Betekenisvolle inzet

Met de komst van de drie nieuwe bestuursleden, hebben er ook drie leden afscheid genomen: SVH directeur Ricardo Eshuis, chef-kok Leendert Klaassen, voormalig coach van het Nederlandse Bocuse d’Or-team, en Joris Prinsen, voormalig woordvoerder van KHN. Het bestuur is ze dankbaar voor hun enthousiaste en betekenisvolle inzet.

Het bestuur bestaat sinds maart 2021 uit deze leden:

Nederlandse finale Bocuse d’Or 20 september 2021

De stichting Bocuse d’Or Nederland is opgericht om Nederlandse deelname aan de prestigieuze internationale Bocuse d’Or wedstrijden mogelijk te maken. Op 20 september vindt tijdens Gastvrij Rotterdam de Nederlandse finale van deze kookwedstrijd plaats. De Europese finale vindt volgend jaar plaats, waarna de volgende wereldfinale in 2023 in Lyon wordt gehouden.

Voor meer informatie, neem contact op met Kyonne Leyser: communicatie@bocusedornederland.nl.