Winnaars

Lars Drost van Ciel Bleu** uit Amsterdam, winnaar finale Bocuse d’Or Nederland

Culinair talent wedstrijdkoken Lars Drost vertegenwoordigt Nederland tijdens Europese finale

Tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam is Lars Drost van Ciel Bleu** in Amsterdam de winnaar geworden van de Nederlandse finale Bocuse d’Or. Lars Drost gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Turijn van 10 tot en met 12 juni 2018. Vijf kandidaten hebben zich de afgelopen maanden voorbereid op deze prestigieuze kookwedstrijd waarbij de Nederlandse talenten zijn beoordeeld door de grote sterrenchefs van Nederland. Voorzitter Bocuse d’Or Nederland Jonnie Boer (Librije***): “het gaat om smaak, om presentatie, werkwijze en dat allemaal onder de druk van de klok. Er werd boerenduif en saibling verwerkt tot gerecht, waarbij 80% van het gerecht uit groenten moest bestaan. Het was spannend en mooi. Alles moest kloppen. Nu op naar de Route to Turijn!”

Winnaar beste visgerecht: Gert van der Heijden, landgoed Hotel Het Roode Koper* (Leuvenum)

Winnaar beste vleesgerecht: Marco van der Wijngaard, restaurant ’t Amsterdammertje* (Loenen aan de Vecht)

Beste commis: Jeffrey Buijl