Eerste deel opdracht voor de Europese finale is bekend gemaakt.

17 november 2021

De organisatie van Bocuse d’Or heeft het eerste onderdeel ‘the theme on a platter’ (presentatieschaal) voor de Europese finale in Boedapest bekend gemaakt. De teams moeten gebruik maken van hert, eendenlever, zure room en kwark.

“Hongarije is bij uitstek een land voor wild. Het Hongaarse hertenvlees is niet alleen rijk van smaak, maar ook vetarm en heeft een zeer hoog gehalte aan mineralen en vitaminen. Het hert is een heel puur product en een uitstekende bron van eiwitten. Zelfs als het vlees droog is, is het nog zacht en rijk aan vezels.

Anderzijds is de Hongaarse kwark een verse, zachte kwark. Hij wordt meestal gemaakt van koemelk – zeer rijk aan eiwitten. De kwark en de zure room zijn belangrijke en traditionele ingrediënten van klassieke Hongaarse gerechten (zowel hartig als zoet).

Al deze producten zijn zeer typisch voor de Hongaarse keuken, dus we verwachten van de kandidaten dat ze ons hun versie ervan laten zien, dat ze deze producten de hoofdrol geven en ons verrassen, maar ook dat ze werken met respect voor deze ingrediënten die uit de vrije natuur komen.”

Zoltan Hamas, Voorzitter COC 2022

Foto credits: CHEF NL