Eerste jurylid van Nederlandse finale bekend

2 augustus 2019

Voorzitter van Bocuse d’Or Nederland, Soenil Bahadoer, heeft een imposante jury voor de Nederlandse finale samengesteld. Hij is er trots op dat hij deze topkoks bij elkaar heeft gekregen die samen met hem gaan jureren en die uiteindelijk ook de winnaar kiezen die Nederland mag gaan vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Tallinn, Estland. In de komende weken worden deze juryleden een voor een bekendgemaakt. Vandaag trappen we af en vertellen we wie de eerste chefkok is die op de menukaart van Soenil staat: Moshik Roth.

Moshik
Moshik Roth is chefkok bij tweesterrenrestaurant &moshik in Amsterdam. Hij verhuisde van Israël naar Nederland toen hij begin twintig was en startte zijn carrière als pizzeriamanager in Amsterdam. Later deed hij ervaring op bij sterrenzaken en in 2001 opende hij restaurant ’t Brouwerskolkje in Overveen, dat werd bekroond met twee Michelinsterren. In 2012 verhuisde Moshik terug naar Amsterdam en werd mede-eigenaar van restaurant &samhoud places, dat sinds januari 2018 verder gaat onder de naam &moshik.

Moshik & Bocuse
Nog nooit eerder deed hij mee aan de wedstrijd Bocuse d’Or en ook het jureren bij deze wedstrijd is voor hem de eerste keer. Desondanks hoefde Moshik niet lang na te denken toen hij als jurylid werd gevraagd. “Het is een grote eer om deel uit te maken van zo’n belangrijke competitie, vooral omdat het een wereldwijd kampioenschap is. Ik volg de wedstrijd altijd en ook de winnaar blijf ik volgen. Bocuse d‘Or is een belangrijke wedstrijd, doordat het de ideologie achter de Franse klassieke keuken blijft voortzetten.” Ook is Moshik duidelijk over wat hij verwacht van de kandidaten. “Ik verwacht een hoge discipline, dat manoeuvreert tussen inspiratie, techniek en resultaat.”