Europese finale Bocuse d’Or 2018 wordt gehouden in Turijn

Sweating after a light work out furosemide trade name india can actually assist your..
21 november 2016

Deze week heeft de organisatie van de prestigieuze wereldwijde kookwedstrijd Bocuse d’Or bekend gemaakt dat de Europese finale wordt gehouden in Turijn op 10 en 12 juni 2018. Een team vanuit Bocuse d’Or Nederland heeft zich ingezet om deze wedstrijd naar Nederland te halen. Na het indienen van een bidbook en een inspectie in Rotterdam, heeft de organisatie gekozen voor Turijn. De Nederlandse bidorganisatie spreekt haar dank uit naar de vele partijen die zeer enthousiast de kandidatuur hebben ondersteund.

Bestuurslid Marc van Gulick over het bezoek van de delegatie aan Rotterdam: “Met veel enthousiasme hadden we deze wedstrijd in Rotterdam willen organiseren op de vakbeurs Gastvrij Rotterdam in Ahoy. Culinair Nederland heeft zich tijdens de site-inspectie met diverse partners van zijn beste kant laten zien. Maar niet elke wedstrijd kan worden gewonnen. We gaan nu focussen op de deelname van het Nederlandse team met Jan Smink op de wereldfinale van Bocuse d’or in Lyon.”

Europese finale in Turijn
Het is de eerste keer in de historie van deze wedstrijd dat de Europese finale wordt gehouden in Zuid-Europa. Op de Italiaanse beurs Gourmet Turin 2018 gaan 20 jonge chefs strijden om een plaats in de 17e wereldfinale op de Sirha beurs in Lyon in 2019.