Even voorstellen…

6 september 2021

Dit jaar hebben we drie kandidaten voor de Nederlandse Bocuse d’Or finale geselecteerd, die plaatsvindt op maandag 20 september tijdens Gastvrij Rotterdam. We stellen de kandidaten graag wat uitgebreider aan jullie voor.

“Hallo, ik ben John Spruit en mijn leeftijd is 54 lentes jong. Ik heb diverse gastronomische opleidingen gevolgd waaronder de Koksopleiding niveau 3, Leermeester Horeca Keuken SVH, Internationaal Erkend Kaasmeester en SDEN 3. Daarnaast ben ik mij gaan verdiepen in de orthomoleculaire voedingsleer.In de afgelopen jaren heb ik als chef gewerkt bij o.a. Restaurant Marius in Amsterdam en Restaurant De Sjalot in Nijmegen en op dit moment werk ik nog steeds als interim Chef via mijn eigen bedrijf Meat John en daarnaast ben ik Executive Chef/Catering Manager bij Shell International. In mijn vrije tijd ben ik eigenlijk altijd aan het koken met vrienden, maak ik graag wijnreizen en organiseer ik wijn/spijsavonden. Ook besteed ik veel tijd aan wedstrijden. Ik ben al jaren ambassadeur van Euro Toques en vanuit die hoedanigheid ben ik o.a. juryvoorzitter van de Young Chef Award.Ik heb mezelf opgegeven voor de Bocuse d’Or finale als de kroon op mijn lange carrière. Ik heb enorm veel bewondering voor dit evenement en wil al mijn kennis en ervaring ten tonele brengen en dit uitdragen aan de toekomstige generaties chefs.”

“Hallo, ik ben Kaan Nalbant, 23 jaar oud. Ik heb mijn niveau 3 opleiding zelfstandig werkend kok afgrond en ben momenteel bezig met niveau 4 (laatste jaar) gespecialiseerde-leidinggevende keuken op het Friesland College in Leeuwarden.Mijn eerste baan ben ik begonnen bij Restaurant Spiezz in Leeuwarden, daarna ging ik aan de slag bij Stadhouderlijke hof Us Heit en sinds 4 jaar werk ik bij Restaurant élevé in Leeuwarden.Op mijn vrije dagen ben ik vaak te vinden in Harlingen om uit te waaien en rust te pakken.En in mijn hoofd ben ik natuurlijk altijd bezig met het bedenken van nieuwe gerechten.Bocuse d’Or is een unieke wedstrijd omdat het wat mij betreft het hoogst haalbare niveau is voor een kok. Om tijdens de Nederlandse finale te mogen koken is dan ook een hele eer en had ik nooit over kunnen dromen. Maar als je passie, doorzettingsvermogen en discipline hebt, kom je heel ver in dit mooie vak!”

“Hallo, ik ben Kees Visser en ik ben 42 jaar. Ik heb de hotelschool, koksschool, Nima A en WSET level 2 gevolgd. De afgelopen jaren heb ik o.a. gewerkt bij Paul van Waarden restaurant, Savelberg, Hotel des Indes, mijn eigen restaurant Bij Kees, Hotels van Oranje, hotel en restaurant Cristó en vanaf 1 oktober ga ik weer verder als zelfstandig chefkok.In mijn vrije tijd kook ik graag voor mijn gezin, loop ik hard om mijn hoofd leeg te maken en ga ik graag zelf ook uit eten.Inmiddels neem ik voor de vijfde keer deel aan de Nederlandse Bocuse d’Or finale. Het mag dus wel duidelijk zijn dat ik graag een keer Nederland zou willen vertegenwoordigen tijdens de grootste en mooiste kookwedstrijd ter wereld.”