Schaal van TeamNL Bocuse d’Or in Nederlands Zilvermuseum

20 december 2018

Tot en met 3 februari 2019 is de schaal met veel zilveren elementen zoals de Nederlandse tulp te bezichtigen in het Nederlands Zilvermuseum in Schoonhoven. Het duo Pauline Barendse en Jan Matthesius hebben de bijzondere presenteerschaal voor de Bocuse d’Or Nederland gemaakt. Het Nederlandse team serveerde de gerechten op de unieke handgemaakte schaal. Door de donkere  matzwarte structuur van een zeer speciaal laminaat, ging de aandacht volledig naar de kleurrijke gastronomische hoogstandjes, die met veel zorg werden bereid door chef Lars Drost en commis Mike Klaassen. Voor het eerst werd een samenwerking gestart waarin de wereld van kunst en gastronomie bij elkaar zijn gebracht.

Pauline en Jan werken al meer dan 20 jaar samen in het bedrijf Dubbelop en bundelen hun krachten. Deze samenwerking zorgt ervoor dat er veel mogelijk is en er ruimte is voor grotere projecten. Voorheen ging bijna alle aandacht naar het ontwikkelen van de culinaire hoogstandjes. Dit jaar is er extra aandacht geweest voor de presentatie op de grote schaal. Bij de ontwikkeling van de schaal is gebruik gemaakt van nieuwe spannende materialen en technieken. Gecombineerd met (eeuwen) oude materialen en technieken. De basis van de schaal is een matzwarte laminaat met tactiele eigenschappen. Dit materiaal is bij uitstek geschikt voor culinair gebruik door de geringe affiniteit met ingrediënten.

De gerechten worden gepresenteerd op uitneembare “Plats De Présentation” gemaakt van hoogglanzend RVS. De verbinding van Oud en Nieuw geeft een rijke uitstraling. Nog niet eerder werd er gepresenteerd op deze manier.