Sinterklaas dessert tijdens inspiratiesessie door Bocuse d’Or bij Debic met Makro

26 november 2018

Op 5 november werd in het FrieslandCampina Innovation Center een inspiratiesessie gehouden voor zo’n 40 chefs die inkopen bij de Makro. Een mooie gelegenheid waarbij de twee partners, samen met SVH Meesterkok en bestuurslid van Bocuse d’Or Nederland; Marco Poldervaart, hun passie voor het koken deelden met de chefs die speciale interesse hebben in Debic zuivelproducten. Een zeer geslaagde sessie waarbij het bereiden en presenteren van de producten op het bord werd begeleid met een inspirerend verhaal van oud deelnemer Poldervaart. Culinair adviseur van Debic, André van Dongen, ging samen met Poldervaart aan de slag, en presenteerden alledaagse gerechten. Er werd ook een dessert-demo gegeven.

Tijdens de inspiratiesessie kregen de chefs uitleg over het wedstrijdkoken bij de Bocuse d’Or. Poldervaart is coach en deelnemer geweest en heeft veel ervaring opgedaan die nog steeds dagelijks van pas komt bij zijn ondernemerschap. Onder druk presteren en steeds weer met nieuwe inspiratie ook weer nieuwe bereidingen verzinnen. Daarbij moet je een leven lang openstaan voor nieuwe invloeden en smaken. Zo leerde hij van een leerling-kok nieuwe elementen uit de Chinese keuken.

André van Dongen is al jaren culinair adviseur van Debic. Hij gaf een dessert-demo met panna cotta, een parfait van handijsjes met kleurrijke glacages en tot slot een Sinterklaas dessert met pepernotenparfait. Met een beperkt aantal handelingen worden zo schitterende bereidingen gepresenteerd.

Meer weten over producten van Debic? Ga naar www.debic.nl

Meer weten over de Makro? Ga naar www.makro.nl