Care should be exercised nexium 40 mg uk in the handling of Xeloda..

SVH directeur Ricardo Eshuis in bestuur Bocuse d’Or Nederland

26 juli 2016

Met veel plezier maken we bekend dat directeur SVH Ricardo Eshuis per juni is toegetreden tot het bestuur van Bocuse d’Or Nederland. We zijn er trots op dat hij zijn expertise en netwerk wil inzetten voor onze doelen. Ricardo wordt verantwoordelijk voor verdere profilering van onze organisatie en voor commerciële zaken. 
Ricardo Eshuis introduceert zichzelf alsvolgt: “Mijn werk voor SVH en de doelstellingen van Bocuse d’Or Nederland liggen zo logisch in elkaars verlengde, dat het bijna zonde zou zijn om dit niet te combineren.” 

Introductie Ricardo Eshuis, nieuw bestuurslid Bocuse d’Or Nederland
Mijn werk voor SVH en de doelstellingen van Bocuse d’Or liggen zo logisch in elkaars verlengde, dat het bijna zonde zou zijn om dit niet te combineren. De branche zoekt vakbekwame koks. Bocuse d’Or staat voor het hoogste wedstrijdniveau dat te behalen is voor (jonge) koks. De SVH Meesterkok staat voor de hoogste graad van vakbekwaamheid in de Nederlandse horeca. SVH stimuleert het opleiden van nieuwe koks die de ambitie hebben de top te gaan halen, om een carrière te starten om te streven naar het voor hen het hoogst haalbare niveau. Genoeg om de synergie tussen SVH en Bocuse d’Or te kunnen duiden.

Horeca geeft betekenisvolle werkgelegenheid

Werken in de horeca is gaaf. De ontwikkelingen in de branche wijzen erop dat medewerkers met een horecaopleiding verzekerd zijn van een mooie baan.
Gasten zijn steeds meer aan het woord en zoeken voortdurend naar nieuwe gastervaringen. Ondernemers zien specifieke wensen en spelen daar op in. Zo zetten ze steeds meer uiteenlopende bedrijfsformules neer én vragen ze vaker om gespecialiseerde medewerkers.
In mijn werk als directeur van SVH ben ik dagelijks bezig om de eisen van de branche op te tekenen. Met het enorme netwerk van ondernemers, SVH Meesters en de stakeholders zoals Koninklijke Horeca Nederland, FNV Horeca, CNV Vakmensen, de beroepsgilden en de MBO Raad, beschikt SVH over een uitstekende bron van informatie. In 2015 en 2016 zijn meer dan 400 interviews afgenomen in de branche om alle ontwikkelingen op te tekenen. Een van de belangrijkste opdrachten die we met elkaar hebben, is laten zien dat de horeca een sociale werkgever is met betekenisvolle werkgelegenheid op alle niveaus, van laag naar hoog, van eetcafé tot sterrenzaak. Sociaal werkgeverschap kan eraan bijdragen dat meer jongeren kiezen voor een opleiding en een carrière in de horeca.

Wedstrijdkoken stimulans ontwikkeling jonge koks

Wat onze branche nodig heeft, is voldoende vakbekwaam personeel: van kok tot hotelmanager. Om jongeren te inspireren te kiezen voor een mooie baan in de horeca, worden de SVH Meesterkoks vaak ingezet om voorlichting geven. Meesterkoks zijn immers een soort sterren.
Wanneer ik de wedstrijden van Bocuse d’Or bekijk, is er alle hoop op het creëren van nieuwe sterren in de horeca; boegbeelden die mensen kunnen inspireren te kiezen voor onze branche. Boegbeelden die jongeren kunnen aanzetten tot het deelnemen aan wedstrijden. Wedstrijdkoken is zo een goede stimulans voor de ontwikkeling van jonge koks. Daarmee leer je presteren onder druk en kun je veel leren van meer ervaren koks. Wanneer we meer goede instroom hebben in de branche, meer vakbekwame koks, dan is de basis voor de wedstrijdkoks ook weer breder. Het is net als met voetbal: wanneer je geen goede amateurclubs hebt, blijft het profvoetbal achter. De breedtesport is van belang voor het succes van de top. Dat is in het koken niet anders.
De kruisbestuiving tussen de wedstrijdkoks en het inspireren van jongeren om te kiezen voor de horeca en deel te nemen aan wedstrijden: het ligt allemaal in het verlengde van het werk van SVH: het vergoten van de vakbekwaamheid in de horeca.

Op kruistocht om vakbekwaamheid in horeca te verhogen
Vanaf juni ben ik bestuurslid van Bocuse ‘d Or Nederland! Ik ben immers op kruistocht om de vakbekwaamheid in de horeca te verhogen en wil graag meehelpen Nederland culinair nog meer op de kaart te zetten.
Ricardo Eshuis, geboren en woonachtig in de mooiste stad: Amsterdam. Samenwonen doe ik met Odiel, beter bekend als Femme Frontaal, de charmantste autojournalist van ons land. Sinds 1 juni 2014 directeur van SVH en al een half leven actief in het horecaonderwijs, bedrijfsleven en politiek. Wanneer ik niet op kruistocht ben voor de vakbekwaamheid in de horeca, dan ben ik veelal bij Ajax te vinden.