Voorstelronde kandidaten: Daan

15 mei 2019

Uno, dos, tres. Jawel, het derde culinaire talent wordt vandaag in de spotlights gezet. En dit is niemand minder dan de 32 jarige Daan Kappert, die tegenwoordig op Texel woont. Daan heeft, na zijn koksopleiding, ervaring opgedaan in verschillende restaurants in het buitenland, waaronder Ierland, Frankrijk en Londen. Eenmaal terug in Nederland heeft hij bij verschillende topzaken gewerkt, waarna hij later is aangewaaid op Texel. Hier is hij momenteel werkzaam als keukenchef in een groot hotel, echter is zijn ambitie om op het eiland een eigen zaak te beginnen.

Daan’s liefde voor koken is ontstaan bij restaurant De Kas. Dit bedrijf heeft destijds zoveel indruk op hem gemaakt doordat hij ontzettend veel leerde van de chefs en hem getekend hebben voor het leven. Dit bedrijf is misschien zelfs wel de reden dat hij zover is gekomen als waar hij nu staat.

De kans om mee te doen aan Bocuse d’Or grijpt Daan met beide handen aan. Hij heeft altijd enorm tegen de wedstrijd en deelnemers opgekeken en nu staat hij in een periode in zijn leven waarin hij de tijd én ruimte heeft om zelf mee te doen. Echter heeft Daan nog nooit eerder aan een kookwedstrijd meegedaan, dus dit is de aftrap van zijn wedstrijdcarrière.

Hij hoopt met de wedstrijd het uiterste uit zichzelf te halen en om een mooie ervaring rijker te worden.“Een ervaring waar ik veel van kan leren, die mijn grenzen verlegt, en me uiteindelijk ook beter maakt”, aldus Daan. Meedoen vindt hij dan ook belangrijker dan winnen.Maar dan neemt niet weg dat hij natuurlijk naar de Europese finale wil, zijn winnaarsmentaliteit staat aan.

Op de vraag hoe groot hij de kans acht dat hij door is naar de Nederlandse finale, zegt hij vastberaden: “Het zal een pittige test worden omdat er kandidaten zijn met meer wedstrijdervaring dan ik, maar dit zorgt bij mij voor gezonde spanning en zet mij op scherp. Ik ga mijn uiterste best doen en hoop natuurlijk op groot succes”. Genoeg tijd om te trainen heeft hij in ieder geval wel. Daan heeft zijn werkleven nu zo ingedeeld, dat hij tijd en ruimte heeft voor deze wedstrijd. Dat is een bewuste en strategische keuze: “Ik sta klaar om aan de finale te mogen beginnen”.