Voorstelronde kandidaten: Erwin

14 mei 2019

Het tweede culinaire talent waar we meer over te weten gaan komen door de voorstelronde is niemand minder dan chefkok Erwin Heeffer. Deze gedisciplineerde, gepassioneerde en reislustige kok vliegt de wereld over om andere culturen en cuisines te ontdekken. Al deze ervaringen hebben Erwin gemaakt tot wat hij nu is: een allrounder in de keuken. Van kachel draaien en bezig zijn met dresseren van hoofdgerechten tot desserts klaarmaken en friandises. Een echte duizendpoot!

Wanneer de liefde voor het koken precies ontstaan is, kan Erwin zich niet helemaal meer herinneren. Die zat er al vanaf jongs af aan. Geïnspireerd door de grote mannen was hij als klein ventje al bezig met potten en pannen. En die liefde is alleen maar groter geworden door de jaren heen.

De reden dat Erwin zich heeft opgegeven voor de voorronde van Bocuse d’Or, zegt veel over zijn ontwikkeling. “Het is een hele mooie leerschool, je kunt er alleen maar beter van worden”, aldus Erwin. Bovendien vindt hij het een mooie graadmeter om te zien waar hij op dit moment op culinair gebied staat en om te kijken hoe het presteren onder druk gaat. Hij heeft al eerder aan verschillende kookwedstrijden meegedaan, dus hij heeft al wat ervaring hierin opgedaan. Erwin hoopt met zijn deelname vooral zichzelf te ontwikkelen op alle vlakken op culinair gebied en verwacht dan ook goede feedback te krijgen op zijn creaties waarmee hij weer verder kan. En natuurlijk wil hij een goede indruk achterlaten.

Op de vraag hoe groot Erwin de kans acht dat hij door is naar de Nederlandse finale, kan hij ons helaas geen antwoord op geven. “Gokken ben ik nooit goed in geweest”, zegt hij. Maar wat hij ons wel kan vertellen is dat hij zichzelf voor 200% zal inzetten om een doel te behalen en dat gaat hij dus ook doen. “Koken blijft toch een gevoel en de onderdrukking van je stresspunt en adrenaline. Je moet balans vinden in deze twee factoren, dat kan jouw eindresultaat maken of breken”, aldus de wijze woorden van deze chef.

Of Erwin genoeg tijd gaat hebben om te trainen als hij de Nederlandse finale zou winnen, is geen twijfel over mogelijk. “Ik ben zzp’er en zzp’ers maken hun eigen planning. Dat ga ik dus ook doen als ik door ben”!