Voorstelronde kandidaten: Kees

20 mei 2019

Nog precies een week te gaan en dan is het zover. De voorronde van de Nederlandse finale komt steeds dichterbij. Welke kandidaten gaan door naar de Nederlandse finale en welke gaan helaas naar huis met lege handen?

Een van de kandidaten die meedoet aan de voorronde en die Bocuse d’Or maar al te goed kent, is Kees Visser. Kees heeft drie keer eerder in de Nederlandse finale van Bocuse d’Or gestaan. Bekend terrein voor hem dus. Toch was de keuken niet altijd vanzelfsprekend terrein voor deze 39 jarige man uit Zierikzee. Hij is namelijk ooit begonnen in de bediening. Nadat hij een keer moest helpen in de keuken, was hij gelijk verkocht. Toen en daar is zijn liefde voor koken ontstaan.

Kees doet nu voor de vierde keer mee aan Bocuse d’Or Nederland, omdat het de meest prestigieuze en mooiste kookwedstrijd ter wereld is. Naast zijn ervaring met Bocuse d’Or zelf, heeft Kees al aan meerdere wedstrijden meegedaan, zoals het NK leermeester-leerling en de Gouden Koksmuts. Hij hoopt dan ook met zijn deelname aan deze editie mooie gerechten neer te zetten en er ook weer enorm veel van te leren. Hij zou het geweldig vinden als hij de Nederlandse finale een keer zou winnen.

Op de vraag of hij de kans dat hij weer door is naar de Nederlandse finale groot acht, geeft Kees een bescheiden antwoord: “Dat is lastig te zeggen, het is me wel al drie keer gelukt, maar de concurrentie is groot”.

Tijd om te trainen vindt Kees belangrijk en daar heeft hij, mocht hij de Nederlandse finale winnen, zeker tijd voor. “Ik ben twee dagen vrij in de week, dus heb sowieso twee dagen tijd om te trainen. Verder ben ik heel flexibel, dus dat gaat zeker goedkomen”.