Voorstelronde kandidaten: Micha

17 mei 2019

Het is alweer tijd voor de laatste kandidaat van deze week! Deze 22 jarige jongeman uit Hardegarijp, Friesland kwam op jonge leeftijd al in de keuken en zag hoe chefs zich bezighielden met nieuwe dingen proberen, en dat terwijl de druk enorm hoog was. En dat heeft bij Micha van der Veen de interesse gewekt om ook het koksvak in te gaan. Hij wilt zichzelf constant blijven uitdagen.

Hij bedacht zich dan ook geen moment toen hij de oproep van Bocuse d’Or op Facebook zag om nieuwe chefs voor Team Nederland te werven. Dit is volgens hem een ‘next level’ uitdaging en hij gaat er gewoon voor. Tijdens zijn mbo opleiding heeft hij meegedaan aan wat kleinere wedstrijden, maar nog nooit aan een landelijke wedstrijd. Dus Bocuse d’Or wordt een spannende, maar leerzame uitdaging.

Micha blijft positief en hoopt natuurlijk door te gaan naar de Nederlandse finale en misschien wel de Europese finale. Zijn droom moet hij nu alleen nog gaan waarmaken. Hij heeft zich verdiept in de andere kandidaten en ziet ook dat er meerdere echte wedstrijdkoks tussen zitten. “Het gaat een moeilijke, maar toch leerzame strijd worden. En ik ga het de andere chefs echt niet makkelijk maken als new kid on the block”, aldus Micha.

Met zijn chef van Restaurant de Vrijheid in Grou, Friesland heeft Micha al het een en ander besproken, mocht hij de Nederlandse finale winnen. Hij gaat dan maximaal trainen en hij mag gebruik van maken de mise en place keuken van het restaurant.