Voorstelronde kandidaten: Niels

13 mei 2019

Over precies twee weken is het zover. In het FrieslandCampina Innovation Centre in Wageningen proberen 10 kandidaten een plek te bemachtigen in de Nederlandse finale door de sterren van de hemel te koken. De opdracht is inmiddels bekend en de kandidaten zijn flink bezig met de voorbereidingen. Maar hebben we eigenlijk wel een idee wie deze 10 culinaire gasten zijn?

Vanaf vandaag gaan we erachter komen! Elke werkdag wordt er een kandidaat uitgelicht en voorgesteld. We beginnen de voorstelronde met Niels. De 24 jarige Niels Greefhorst komt oorspronkelijk uit Vreeland, maar is tegenwoordig woonachtig in het (iets) zuidelijker gelegen plaatsje Ossenisse in Zeeuws-Vlaanderen. Negen jaar geleden is hij als leerling begonnen in de horeca en heeft hij in verschillende sterrenzaken gewerkt, zoals De Kromme Watergang in Sluis en De Bokkedoorns in Overveen. Ook heeft Niels in het buitenland bij sterrenzaken gewerkt.

Zijn liefde voor koken vindt zijn oorsprong al in zijn zeer jonge jaren, waar hij al vroeg aan zijn ouders vertelde dat hij kok wilde worden. Sinds zijn 15de maakt hij zijn droom waar en ondertussen is Niels eindverantwoordelijke in de keuken bij restaurant De Mosselbank in Philippine.

Niels heeft zich voor de voorronde van Bocuse d’Or Nederland opgegeven, omdat hij graag het land trots wil maken en zelf graag mee wil doen aan de top van de culinaire wereld. En dat kan door mee te doen aan de grootste kookwedstrijd ter wereld. Maar het is niet de eerste keer dat hij meedoet aan de voorronde van Bocuse d’Or Nederland. Ook in 2017 stond Niels in de voorronde. Daarnaast heeft hij wedstrijdervaring opgedaan bij talent van de toekomst in zijn schoolperiode en bij de glazen kalf in 2018 waar hij met de winst ervandoor ging.

Niels hoopt natuurlijk het hoogst haalbare voor Nederland te bereiken, samen met het gehele team het beste eruit te halen en ook een unieke ervaring op te doen door mee te doen met Bocuse d’Or. Met de juiste voorbereiding en de strenge eisen denkt Niels dat alle kandidaten kans maken om de Nederlandse finale te halen, en hij acht de kans dat hij erin staat dan ook normaal in. Positiviteit en doelen stellen is volgens hem ook de allereerste stap naar succes.

Omdat Niels momenteel vier dagen werkt, denkt hij dat de drie overgebleven dagen geschikt zijn om te trainen voor de wedstrijd. Ook zal hij de juiste coaching van zijn baas krijgen die ook bereid is om Niels voor het beste resultaat te laten gaan en hem daarmee te ondersteunen. Wij wensen Niels alvast heel veel succes tijdens de voorronde op maandag 27 mei! Morgen is het tijd om kandidaat nummer 2 voor te stellen.