Voorstelronde kandidaten: Rob

24 mei 2019

9 down, 1 to go! Tijd voor de allerlaatste kandidaat vandaag. Want maandag is het zover! We trappen onze culinaire reis af bij het FrieslandCampina Innovation Centre in Wageningen met 10 kandidaten. Alleen de beste kandidaten weten de Nederlandse finale te halen en trekken mee naar Rotterdam.

Het allerlaatste gerecht dat op het menu van de voorstelronde staat is de 26 jarige Rob Wijnen uit Bladel. Koken is voor Rob zijn leven en zijn passie. Al van jongs af aan was dit zijn grote droom, en die jaagt Rob nu na. Hij heeft zich opgegeven voor Bocuse d’Or Nederland omdat hij koken ontzettend bijzonder vindt en hij wilt Nederland laten zien wat hij in zich heeft. “Ik ben sterk in het koken in teamverband, en dat is waar het uiteindelijk om draait, “ aldus Rob.

Wedstrijdervaring heeft hij zeker. Talent van de toekomst, de Zilveren Champignon, NK jonge koks tot 25 jaar en de Limburgse amusewedstrijd staat al in zijn portfolio. Nu Bocuse d’Or dus nog.

Rob hoopt met zijn deelname de passie, strijd, emotie, wedstrijdritme en ook bekendheid te bereiken. Meedoen is voor hem belangrijker dan winnen. Maar als de jury op smaak en bereidingen jureert, acht hij de kans dat hij door is naar de Nederlandse finale redelijk groot in. Ook valt er met zijn werk altijd wel wat te regelen om genoeg tijd te hebben om te trainen.