Voorstelronde kandidaten: Robert

21 mei 2019

En vandaag staat niemand minder dan Robert van de Kolk op het menu in de voorstelronde. Deze 32 jarige chef speelt maandag 27 mei een thuiswedstrijd. Hij werkt al meer dan 16 jaar als kok en is in verschillende restaurants werkzaam geweest. Van kleine restaurants, tot grote hotels, van robuust koken tot culinair koken en van Nederlandse keukens tot wereldkeukens, Robert heeft overal ervaring in.

De redenen dat hij kok is geworden, zijn divers. Hij is een avondmens, een keiharder werker en wil graag mensen blij maken met zijn kookkunsten. Hij heeft veel geleerd door de horeca bijvoorbeeld het proeven van verschillende gerechten en hoe je beleefd moet zijn tegen gasten. Ook dat vond hij mooi.

Het begon ooit op zijn 17e als afwasser in een hotel. Daar is zijn interesse voor het koken ontstaan en zo is hij de keuken ingerold. Vervolgens heeft Robert de opleidingen kok niveau 2 en daarna zelfstandig werkend kok niveau 3 afgerond waardoor hij kon groeien en zich kon ontwikkelen in de keuken.

Hij heeft zich voor deze wedstrijd opgegeven om zichzelf uit te dagen en te laten zien dat hij meer kan dan ‘men’ denkt. “Het is voor mij uiteraard een grote eer om aan deze kookwedstrijd mee te doen en ik hoop dat ik het in Nederlandse team kom en het team kan versterken voor de Europese en misschien wel de wereldfinale”, aldus Robert. Ervaring in kookwedstrijden heeft deze Wageninger ook wel. Sinds 2017 doet hij mee aan verschillende kookwedstrijden zoals het Gouden Koksmes, de Grand Prix, Slag om de Schelde en ook de voorronde van Bocuse d’Or in 2017 heeft hij niet gemist. Robert hoopt dan ook met zijn deelname aan Bocuse d’Or een naam op te bouwen en te laten zien dat hij Nederland kan helpen om het culinair op de kaart te zetten.

Robert gaat enorm zijn best doen om in de Nederlandse finale te komen. Hij weet nu hoe de wedstrijd in elkaar zit vanwege zijn eerdere deelname, dus hij is beter voorbereid en acht de kans dan ook groter door te gaan. Mocht hij de Nederlandse finale zelfs winnen, staat zijn werkgever 100% achter hem en zal hij genoeg tijd en ruimte krijgen om te trainen.