Ga jij de culinaire uitdaging aan? Schrijf je nú in voor de Nederlandse finale van Bocuse d’Or!

6 april 2021

Voor ambitieuze koks organiseert Bocuse d’Or de Nederlandse finale van deze prestigieuze kookwedstrijd, ook wel de Olympische Spelen voor koks genoemd. Ben jij zo’n kok? Schrijf je dan vóór 20 mei a.s. in en laat tijdens de wedstrijd op 20 september aanstaande zien dat je alle technieken beheerst, dat je tegen spanning kunt, dat je creatief bent in het ontwikkelen en bereiden van gerechten en dat je gevoel hebt voor presentatie. Een vakjury die bestaat uit toonaangevende sterrenchefs en SVH Meesterkoks beoordeelt je prestaties. De winnaar gaat het in de Europese finale opnemen tegen de beste koks van Europa. En hopelijk in de wereldfinale tegen de beste koks van de wereld!

Save the date: Nederlandse finale 20 september 2021

Voorzitter van Bocuse d’Or Nederland en SVH Meesterkok Soenil Bahadoer roept alle talentvolle koks van Nederland op om aan de Nederlandse finale mee te doen. Die vindt plaats op 20 september tijdens de horecabeurs Gastvrij Rotterdam. De winnaar gaat volgend jaar naar de Europese finale en krijgt op de weg daarnaartoe alle ondersteuning van Bocuse d’Or Nederland. De wereldfinale wordt in 2023 in Lyon gehouden.

Avontuur dat chefs wereldwijd samenbrengt

Deelnemen aan Bocuse d’Or-wedstrijden stelt stevige eisen aan jou, maar daar krijg je ook veel voor terug. Het geeft een boost aan je carrière en je leert er ontzettend veel van. De wedstrijd vraagt niet alleen enthousiasme en liefde voor het vak, ook kennis, ervaring, professionalisme, een grote inzet, en organisatie- en doorzettingsvermogen.

Naast een kookwedstrijd is het ook een avontuur dat chefs wereldwijd samenbrengt en verder begeleidt naar hun hogere ambities. Bocuse d’Or internationaal is een zoektocht naar talentvolle chefs die geen enkele culinaire uitdaging uit de weg gaan.

Ervaring om nooit te vergeten

In 2020 stonden Chef Marco van der Wijngaard (Restaurant ’t Amsterdammertje*) en commis Yentl van Gilst (21, Restaurant De Burgemeester* en Sterklas ROC van Amsterdam) in de Europese finale van Bocuse d’Or. Onder begeleiding van coach en voormalig deelnemer SVH Meesterkok Marco Poldervaart presenteerde team BocuseNL een mooi resultaat. Al was het niet genoeg om door te gaan naar de wereldfinale. Marco: “We hadden er alles aan gedaan en ondanks tegenslagen hebben we ons beste resultaat gekookt. Het is een enorme ervaring geweest om op dit podium te mogen koken in dit hele sterke deelnemersveld.”

Alles op een rijtje

Voor wie: ambitieuze chefs die hun carrière een boost willen geven en Nederland willen vertegenwoordigen tijdens de meest prestigieuze kookwedstrijd van de wereld.

Wanneer: Nederlandse finale op 20 september 2021 tijdens horecabeurs Gastvrij Rotterdam. (Dit jaar zijn er geen voorronden.)

Waarom: om met jouw vakmanschap Nederland te vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in 2022.

Voorwaarden: beschikbaar op 21 juni voor een partnerevent, op 20 september voor de Nederlandse finale in Rotterdam en de finalist is beschikbaar op 26-27 september 2021 om mee naar Lyon te gaan om alvast sfeer te proeven.

Wedstrijdreglement: download het reglement.

Hoe aanmelden: neem een video op waarin je uitlegt waarom jij zou moeten deelnemen en waarin je je signature dish beschrijft. En meld je aan via dit formulier.

Uiterste aanmelddatum: 20 mei 2021.

*Alles natuurlijk onder voorbehoud van de geldende maatregelen.