INSCHRIJVING COMMIS CHALLENGE

Jonge culinaire talenten krijgen een unieke kans om Nederland te vertegenwoordigen op het wereldtoneel van de gastronomie. De inschrijvingen voor de Bocuse d’Or Commis Challenge 2025 zijn geopend! Deze prestigieuze wedstrijd biedt jonge chefs in opleiding de mogelijkheid om de felbegeerde rol van commis te vervullen en samen met de Nederlandse kandidaat deel te nemen aan de Europese finale in 2026 en mogelijk de wereldfinale in Lyon in 2027.

Commis Challenge op 14 april 2025 in Rotterdam

De Nederlandse finale vindt plaats op maandag 14 april 2025 in de keuken van Restaurant FG** in Rotterdam. De jury bestaat uit sterrenchefs en SVH Meesterkoks. De winnaar wordt de rechterhand van Jet Loos (restaurant Flore**, Amsterdam), de Nederlandse chef van TeamNL, en krijgt de kans om zich te bewijzen op het hoogste niveau van de internationale gastronomie.

Leeftijd Commis

Vanuit de internationale organisatie van Bocuse d’Or geldt er een leeftijdsgrens voor de commis die in 2027 aan de wereldfinale mee gaan doen. Commis mogen maximaal 22 jaar oud zijn. Daarom staat de wedstrijd open voor jonge koks met een Nederlands paspoort, geboren na 24 januari 2005, die op 22 januari 2027 maximaal 22 jaar oud zijn.

Een springplank naar internationaal succes

De Bocuse d’Or is de meest prestigieuze culinaire wedstrijd ter wereld en een podium voor de grootste chef-koks. Het winnen van de Commis Challenge is een uitgelezen kans om als jonge kok ervaring op te doen op topniveau en een netwerk op te bouwen binnen de (inter)nationale gastronomie.

Inschrijving en meer informatie

Geïnteresseerde kandidaten kunnen het wedstrijdreglement opvragen via info@bocusedornederland.nl. Aanmelden kan door een motivatie en cv te sturen naar het genoemde mailadres. Na aanmelding dossier ontvangt elke deelnemer een bevestiging per e-mail.

--

 

BOCUSE D'OR NEDERLAND
De stichting Bocuse d’Or Nederland is opgericht om Nederlandse deelname aan de prestigieuze internationale Bocuse d’Or wedstrijden mogelijk te maken. Het doel van Bocuse d’Or Nederland is het bevorderen van een positief imago van de Nederlandse gastronomie, het profileren van het koksambacht, het enthousiast maken van jongeren voor het beroep van kok en het bevorderen van het gebruik van kwalitatief hoogwaardige, innovatieve en duurzame producten. De wedstrijd om de Bocuse d’Or is een wereldpodium voor chefs van grote klasse.
Bocuse d’Or Nederland organiseert de Nederlandse competitie en ondersteunt het Nederlandse team bij de deelname aan de Europese wedstrijd en voor de wereldfinale in Lyon. Voor de noodzakelijke financiële middelen werkt Bocuse d’Or Nederland samen met haar partners die de wedstrijd en het doel van de stichting een warm hart toedragen. Door een nauwe samenwerking kunnen zij Bocuse d’Or Nederland inzetten voor hun eigen pr- en marketingdoelen.
De stichting Bocuse d’Or Nederland is onafhankelijk en maakt geen winst. De stichting zet haar kennis, ervaring, netwerk en financiële middelen in om haar doelen te realiseren.

BOCUSE D’OR  2025 - 2026 - 2027
Bocuse d’Or is al 35 jaar meer dan een gastronomische wedstrijd op wereldniveau. Het is een ode aan culinaire grootheid Paul Bocuse en hét podium voor grote talenten van de hedendaagse haute cuisine. De universele taal van creatie, techniek en passie wordt op het hoogste niveau tot uiting gebracht door 70 landen, verdeeld over vijf continenten. Onder het toeziend oog van een uitzinnig publiek van supporters, strijden de teams zich een weg naar Lyon, waar de felbegeerde wereldtitel op één van hen wacht.