16 deelnemers aan de Europese finale Bocuse d’Or Europe in Tallinn: Kroatië en Turkije ook afgevallen
25 september 2020
Van 15 tot 16 oktober nemen 16 Europese landen deel aan Bocuse d’Or Europe in Tallinn, Estland om zich te kwalificeren voor de grote wereldfinale die plaatsvindt op 1 en 2 juni 2021 in Lyon (Frankrijk). Aanvankelijk hadden 24 landen zich aangemeld. Na de eerste selectie bleven er 20 over, er zijn dus vier landen afgevallen uit de selectie. Daarnaast zijn er landen die zelf hebben afgezien van deelname vanwege COVID-19. Dat zijn Engeland, België, Kroatië en Turkije.
Voor deze 7e Europese editie zijn in totaal 16 deelnemers geselecteerd: Het team van Bocuse d’Or Nederland betreedt op donderdag 15 oktober de culinaire arena. Het complete wedstrijdschema ziet er als volgt uit:
Donderdag 15 oktober
Keuken | Landen | Start | Bord | Schaal |
1 | Spanje | 08:30 | 13:30 | 14:05 |
2 | Nederland | 08:40 | 13:40 | 14:15 |
3 | IJsland | 08:50 | 13:50 | 14:25 |
4 | Estland | 09:00 | 14:00 | 14:35 |
5 | Denemarken | 09:10 | 14:10 | 14:45 |
6 | Zweden | 09:20 | 14:20 | 14:55 |
7 | Georgië | 09:30 | 14:30 | 15:05 |
8 | Polen | 09:40 | 14:40 | 15:15 |
Vrijdag 16 oktober
Keuken | Landen | Start | Bord | Schaal |
1 | Letland | 08:30 | 13:30 | 14:05 |
2 | Hongarije | 08:40 | 13:40 | 14:15 |
3 | Finland | 08:50 | 13:50 | 14:25 |
4 | Frankrijk | 09:00 | 14:00 | 14:35 |
5 | Zwitserland | 09:10 | 14:10 | 14:45 |
6 | Italië | 09:20 | 14:20 | 14:55 |
7 | Rusland | 09:30 | 14:30 | 15:05 |
8 | Noorwegen | 09:40 | 14:40 | 15:15 |
Erevoorzitter
De erevoorzitter van de wedstrijd is het Britse culinaire icoon Clare Smyth. Clare Smyth opende haar eerste restaurant Core in augustus 2017. Clare werd uitgeroepen tot ’s werelds beste vrouwelijke chefkok door de 50 beste restaurants ter wereld. In mei verzorgde Clare de privé-huwelijksreceptie voor de koninklijke bruiloft tussen Meghan en Harry, die haar reputatie als het culinaire icoon van het Verenigd Koninkrijk vestigde. “Het is een grote eer om geselecteerd te worden als erevoorzitter van Bocuse d’Or Europe, het evenement dat de beste jonge chefkoks uit heel Europa samenbrengt”, zegt Clare Smyth. “Ik kijk er echt naar uit om de professionaliteit en vaardigheden te ervaren die de chefkoks zullen laten zien en om Tallinn te zien,” voegde ze eraan toe. Clare Smyth wordt achter de eretafel vergezeld door juryvoorzitter Philip Tessier, die in 2015 zelf zilver won met Bocuse d’Or.