Het bestuur van Bocuse d’Or Nederland stelt zich aan je voor
Het bestuur van Bocuse d'Or Nederland bestaat uit de volgende leden:
- Voorzitter: SVH Meesterkok François Geurds, FG Restaurant**, Rotterdam
- Penningmeester: Ricardo Eshuis, directeur SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca)
- Relatiemanager: SVH Meesterkok Marcel de Leeuw, Nestlé Professional
- Relatiemanager: Stephan Nijst, redacteur BCBG Magazine
- Wedstrijdleider: SVH Meesterkok Marco Poldervaart, restaurant ‘t Havenmantsje, Harlingen
- Bestuurslid: SVH Meesterkok André van Doorn
- Coach TeamNL: SVH Meesterkok Arjan Speelman, Ciel Bleu Restaurant**, Amsterdam
Het secretariaat is bereikbaar via info@bocusedornederland.nl
Hieronder stelt ieder bestuurslid zich kort voor:

François Geurds
Als SVH Meesterkok heb ik de verantwoordelijkheid om kwaliteit op het hoogste niveau te waarborgen en kennis over te dragen aan de volgende generatie koks.
Binnen de keukens van restaurant FG Foodlabs* en FG Restaurant** begeleid ik mijn koks in het eleveren van hun talent. Zij krijgen kennis en geavanceerde tools geboden om zichzelf te ontwikkelen.
Zelf ben ik zeer gedreven het hoogst haalbare te bereiken binnen mijn professie. Door dit streven uit te dragen, enthousiasmeer ik mijn koks zichzelf uit te dagen. Deze strategie en eerder genoemde begeleiding hanteer ik ook bij de kandidaten van het team dat Nederland vertegenwoordigt tijdens de Bocuse d'Or finale(s).
Op deze wijze probeer ik op mijn manier een bijdrage te leveren aan de bestendiging van de gastronomie van de toekomst.

Ricardo Eshuis
Mijn werk voor SVH als directeur en de doelstellingen van Bocuse d’Or liggen zo logisch in elkaars verlengde, dat het bijna zonde zou zijn om dit niet te combineren. De branche zoekt vakbekwame koks. Bocuse d’Or staat voor het hoogste wedstrijdniveau dat te behalen is voor (jonge) koks. De SVH Meesterkok staat voor de hoogste graad van vakbekwaamheid in de Nederlandse horeca. SVH stimuleert het opleiden van nieuwe koks die de ambitie hebben de top te gaan halen, om een carrière te starten om te streven naar het voor hen het hoogst haalbare niveau. Genoeg om de synergie tussen SVH en Bocuse d’Or te kunnen duiden.

Marcel de Leeuw
Zowel SVH Meesterkok als Chef2Chef-manager bij Nestlé Professional. Daarvoor werkte ik als Chef de Cuisine bij het DoubleTree by Hilton Hotel, als chef bij De Kersentuin in het Bilderberg Garden Hotel waar ik mijn Meesterproef heb afgelegd en bij Juliana in Valkenburg. Sinds 2017 ben ik bestuurslid geworden en verantwoordelijk voor de partnerships van Bocuse d’Or Nederland. Verder heb ik de ambitie als bestuurslid bij Bocuse d’Or Nederland om de jonge talenten van culinair Nederland te verbinden met de wedstrijd Bocuse d’Or. Mijn ervaring met wedstrijdkoken en het voorzitterschap van de Sterklas zet ik in om de kandidaten te coachen in hun doorzettingsvermogen.

Arjan Speelman
Als Executive Chef van restaurant Ciel Bleu in Amsterdam en SVH Meesterkok, ben ik er trots op om als chef dagelijks te mogen werken op dit uitzonderlijk hoge niveau binnen de internationale gastronomie.
Binnen Bocuse d’Or Nederland ben ik actief als bestuurslid en coach. In die rol begeleid ik onze kandidaten intensief in hun voorbereiding. Mijn focus ligt op het creëren van structuur, overzicht en rust – cruciale factoren voor topprestaties onder hoge druk.
Mijn missie is helder: Nederlandse deelnemers klaarstomen voor het allerhoogste niveau. Door te inspireren, te trainen en te begeleiden, wil ik bijdragen aan een blijvende kwaliteitsimpuls voor de Nederlandse gastronomie op internationaal podium.

Marco Poldervaart
Ik heb een enorme passie voor het vakmanschap in de keuken en altijd een honger om te leren en het ontdekken van nieuwe technieken is wat ik graag doe. Prijzen bij grote wedstrijden op zowel nationaal als internationaal niveau ontbreken niet. Zo maakte ik deel uit van het nationaal kookteam voor Bocuse d’Or. Ik ben verantwoordelijk voor de wedstrijdvoorbereiding van de kandidaten. Ook ben ik SVH Meesterkok en eigenaar van restaurant ’t Havenmantsje in Harlingen.

André van Doorn
Als SVH Meesterkok en als vice-voorzitter van het bestuur loop ik al vele jaren mee bij Bocuse d’Or. Ik jureer op de internationale podia van Bocuse d’Or. Met oog voor de details in ontwerp en smaak van de gerechten speel ik een belangrijke rol bij de presentatie van de gerechten die de kandidaten maken.

Stephan Nijst
Als oud-deelnemer aan de Bocuse d’Or en winnaar van diverse kookwedstrijden weet ik als geen ander wat er gevraagd wordt op het hoogste wedstrijdniveau. Jarenlang heb ik gewerkt als chef op zowel Michelin-sterrenniveau als Bib Gourmand-niveau, waar ik mijn technische vakmanschap en creatieve kookstijl verder heb ontwikkeld.
Binnen het bestuur van Bocuse d’Or Nederland ben ik, samen met Marcel de Leeuw, verantwoordelijk voor partnerships.
In die rol bouw ik actief aan duurzame samenwerkingen die bijdragen aan de groei en het succes van onze kandidaten.
Als bestuurslid wil ik jonge talenten helpen om het maximale uit zichzelf te halen en ze begeleiden op weg naar hun eigen topniveau.