Het is officieel: Team Bocuse NL ingeloot voor de Europese finale in Tallinn

17 februari 2020

The word is out! De organisatie van de wereldwijde kookwedstrijd Bocuse d’Or heeft vandaag bekendgemaakt dat team Bocuse d’Or Nederland is toegelaten tot het deelnemersveld van de Europese finale. Nederland hoort bij de 20 Europese landen die het tegen elkaar gaan opnemen in de Europese finale. Deze finale wordt gehouden op donderdag 28 en vrijdag 29 mei 2020 in Tallinn, Estland tijdens de Profexpo Food Village exhibition in de Saku Arena, waarbij Nederland op donderdag 28 mei de wedstrijdarena instapt. 

Selectie
Er zijn 20 plekken terwijl 22 landen wilden meedoen. Dat betekent dat de organisatie twee landen moest laten afvallen. Er is gekeken naar prestaties uit het verleden, de professionaliteit waarmee het team zich presenteert, de wijze van communicatie, de kwaliteit van de ingediende recepturen en talloze andere criteria. Het bestuur heeft zich er erg sterk voor gemaakt om door deze selectie te komen. Dat blijkt ook uit de gewijzigde opzet van de Nederlandse finale die op Europees niveau is gestreden.

Marco: “Ik ben echt opgelucht, er is een last van mijn schouders. Ik was vandaag toch wel een beetje zenuwachtig of we erbij zouden zitten. We hebben al veel tijd in het oefenen gestoken en ik ben blij dat we hiermee verder kunnen gaan nu we zeker weten dat we erbij zijn”.