Kees Visser winnaar Bocuse d’Or Nederland 2021

20 september 2021

Tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam is Kees Visser, samen met zijn commis Jeffrey Buijl, van Restaurant Cristó in Zierikzee, de winnaar geworden van de Nederlandse Bocuse d’Or finale 2021. Zij gaan Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Boedapest in maart 2022.

Drie kandidatenteams hebben zich de afgelopen maanden voorbereid op deze prestigieuze kookwedstrijd waarbij ze zijn beoordeeld door drie Nederlandse sterrenchefs onder leiding van de voorzitter van Bocuse d’Or Nederland: Soenil Bahadoer van Restaurant De Lindehof**.

Opdrachten

De finalisten bereidde net zoals tijdens de Europese en wereldfinale één vis- en één vleesgerecht. In totaal hadden de kandidaten 5 uur en 35 minuten de tijd om hun gerechten aan de jury te presenteren.

Bij het visgerecht hadden de groenten een prominente rol en de vissoorten die gebruikt werden zijn rode mul en vongole, geleverd door versvishandel Jan van As.

Fotograaf: Kyonne Leyser

Bij het vleesgerecht zijn kalfsnier, kalfszwezerik en kalfshaas gebruikt, geleverd door VanDrie Group. Daarnaast moesten minimaal vier garnituren -waarvan één koolhydraat- en een begeleidende saus worden gemaakt op basis van CHEF 100% Natural Fonds.

Fotograaf: Kyonne Leyser

Ook beoordeelde de jury extra op hygiëne en no waste van ingrediënten.

Prijzen

Met dank aan onze partners hebben wij de volgende prijzen ter beschikking kunnen stellen:

  • Allen: een koksmes van Wüsthof + Big Green Egg Modus Operandi kookboek.
  • Overall winnaar: Kees Visser en Jeffrey Buijl, Restaurant Cristó (prijs: reis naar de wereldfinale Lyon 2021).
  • Beste commis: Stas Thelossen, Restaurant Brut172 (prijs: een week stagelopen bij Soenil Bahadoer).
  • Hygiëneprijs: Kees Visser en Jeffrey Buijl, Restaurant Cristó (prijs: waardecheque van Tork t.w.v. €800,-).

Route naar Lyon

Nu de Nederlandse finale gestreden is en Kees Visser met zijn commis Jeffrey Buijl Nederland gaat vertegenwoordigen is de volgende stap: een bezoek aan de wereldfinale in Lyon volgende week om inspiratie op te doen. En in maart 2022 vertegenwoordigt het team Nederland tijdens de Europese finale in Boedapest. De 10 beste kandidaten van de Europese finale gaan strijden op de wereldfinale die gehouden wordt tijdens de vakbeurs Sirha in 2023 in Lyon.

Fotograaf headerbeeld: Koert van As.