Lars Drost, Mike Klaasen en Jan Smink bij Jinek

8 juni 2018

De laatste voorbereidingen zijn gedaan, de materialen zijn ingeladen en het team is sterk. Het team kijkt dan ook met gezonde spanning uit naar het Europees Kampioenschap van de prestigieuze kookwedstrijd Bocuse d’Or.

Op vrijdagavond 8 juni leggen Lars, Mike en hun coach Jan bij Jinek uit wat deze wedstrijd voor hen betekent. Kijk om 23:00 uur naar NPO1 programma Jinek waar ook een van de gerechtjes wordt gepresenteerd die maandag bij de Europese finale wordt gemaakt.

Zaterdagnacht vertrekt het team NL met het bestuur van Bocuse d’Or Nederland naar Turijn. Nederland kookt op maandag met de eerste 10 landen. Op dinsdag wordt gekookt door de andere 10 landen en wordt rond 18:00 uur bekend welke landen zich hebben geplaatst voor de Wereldfinale die wordt gehouden in Lyon. Lars Drost: “Het is fantastisch om deel te nemen aan dit grandioze spektakel waar ik keihard voor heb getraind. Samen met Mike ben ik er klaar voor en heb er ook gewoon zin in.” Ook Mike Klaassen is klaar voor de wedstrijd in Turijn. Mike: “Zo gaaf en een eer om mee te mogen doen. Onze familie, het bestuur, sponsoren en onze chef-kok Onno Kokmeijer gaan mee om ons te supporten.”